Sprzęt do przetwarzania żywności pomaga przekształcać surowe składniki w żywność za pomocą różnych środków fizycznych i chemicznych;
Dlatego też właściwy dobór maszyn jest ważny, aby uzyskać produkt końcowy wysokiej jakości.
Maszyny te są dostępne w różnych kategoriach, takich jak mieszalniki, stacje CIP, homogenizatory, pasteryzatory, systemy dozowania.
Sprzęt spełnia potrzeby różnych branż, od piekarnictwa po sosy i napoje.
Globalna wycena rynku urządzeń do przetwarzania żywności wyniosła 52,74 mld USD w 2018 r. i szacuje się, że do 2025 r. będzie rosnąć w tempie 6,2%.
Rynek maszyn do przetwórstwa żywności w regionie Azji i Pacyfiku zarejestruje największe możliwości wzrostu przychodów dla globalnych producentów.
Wzrost rynku wynika z rosnącej liczby ludności na tym obszarze.
W ciągu najbliższych 10 lat Chiny staną się największym producentem urządzeń do przetwarzania żywności na całym świecie.
Czynniki takie jak rosnący poziom dochodu rozporządzalnego, szybka globalizacja i przyjęcie zautomatyzowanych technologii powodują wzrost tego rynku.
Rosnąca świadomość zdrowotna i zmiany w diecie to kolejne dwa ważne czynniki, które będą stymulować rozwój rynku w nadchodzących latach.
Poza tym, różne organizacje rządowe zachęcają producentów sprzętu do przetwórstwa żywności do zwiększania swoich możliwości badawczo-rozwojowych.
W ostatnich latach popyt na urządzenia automatyczne był wyższy niż na maszyny półautomatyczne, co jest kolejnym dowodem na rozwój innowacji w branży.
Przemysł 4.0 może promować automatyzację żywności i stymulować wzrost rynku. Standardy i bezpieczeństwo żywności są głównymi celami do osiągnięcia dla producentów i dostawców, którzy muszą przestrzegać surowych przepisów i norm rządowych w tym zakresie.
Grupa Steiner jest synonimem wysokiej jakości i wydajności, podstawowych wymagań na tym rozwijającym się rynku.
Nasza firma może zająć znaczącą pozycję w branży, zawsze oferując najbardziej zaawansowane rozwiązania dla naszych klientów.