);

Biznes sosów 2

Różne sosy sprawiają, że potrawy są mniej suche, nadają im pikantny smak. Przygotowanie sosów w domu jest długim procesem, dlatego najlepiej używać gotowych. Jednak robienie tych przypraw może być świetnym biznesem.

Wszystkie sosy są podzielone według kilku kryteriów:
*Rodzaj przychodzących surowców: grzyby, majonez, soja, pomidory, sosy rybne.
*Stopnie gotowości składników: produkty naturalne lub półprodukty.
*Technologie gotowania: mieszanie lub obróbka na gorąco.
*Podstawa: olej roślinny, świeże warzywa, makaron.
*Przeznaczenie: do mięs, drobiu i ryb, warzyw, dań na bazie zbóż i fasoli, makaronów, sałatek lub dań słodkich.

Popularne sosy:
*musztarda-miód;
*curry;
*oliwka;
*czosnek;
*grzyb;
*dla makaronu;
*beszamel;
*Ser;
*na grilla.
Optymalne rozwiązanie to takie, które spełnia współczesne wymagania: maksimum naturalnych składników, minimum tłuszczu, cukru i skrobi, oryginalny smak.

en_US