);

biznes sosów

Jak rozpocząć działalność gospodarczą?

Aby rozpocząć produkcję, potrzebne są zasoby fizyczne, doświadczeni technolodzy, którzy mogą opracować unikalne receptury i kontrolować procesy technologiczne, wysokiej jakości surowce w przystępnych cenach. Ponadto potrzebna jest przestrzeń, sprzęt i umiejętność budowania relacji biznesowych, aby sprzedawać gotowe produkty w odpowiednim czasie.

Rentowność i funkcje

Produkcja sosów na różnych bazach to biznes o niskim ryzyku, o ile używane są wysokiej jakości składniki i istnieje stabilny rynek. Inwestycja może zwrócić się w ciągu 1 roku.

Charakterystyczne cechy tego rodzaju przemysłu spożywczego to:
*Wymagana regularna i rygorystyczna kontrola jakości;
*Zorientowanie na klienta, elastyczna klasyfikacja;
*Gotowy produkt ma krótki okres trwałości;
*Wysoki poziom konkurencji.

Wśród zalet, cena surowców do produkcji jest stosunkowo przystępna, nie podlega sezonowym wahaniom ilości i ceny, jakość jest stabilna, praktycznie nie ma problemów podczas pracy linii produkcyjnej po uruchomieniu.

Steiner-Polska oferuje zaawansowane technologicznie urządzenia do produkcji majonezu, ketchupu, sosów. Z asortymentem i szczegółowymi poradami można zapoznać się dzwoniąc pod numer +48 326 304063.

en_US